Header

Studio Bumé

Bij Bumé is de timmerwerkplaats letterlijk en figuurlijk de spil van het bedrijf. We beschouwen het bezit van een eigen werkplaats als één van onze belangrijkste kernkwaliteiten en hechten veel waarde aan het behoud ervan. Zoveel waarde zelfs, dat we bij onze eigen nieuwbouw de werkplaats als een soort ‘studio’ centraal in het gebouw hebben gezet. Het is een plek waar de uitvoering van het vakmanschap van onze medewerkers van alle kanten kan worden bekeken. We zijn er namelijk trots op! 

 

Duur
We krijgen vaak de vraag: “Zo’n eigen werkplaats is toch veel te kostbaar, kan je dat werk niet beter uitbesteden?” Als je de eindproducten puur waardeert in euro’s, is dat zeker waar. Een timmerfabriek kan, zeker seriematig, voordeliger produceren. Dit is ook niet het werk wat wij in eigen beheer doen voor onze klanten. Maar de flexibiliteit die het ons biedt, de snelheid bij het maken van speciale trappen, kozijnen of deuren en het vakmanschap in eigen huis, dat is voor ons en onze klanten van onschatbare waarde. Dit onderscheidt ons en geeft ons een eigen gezicht.

 

Maatwerk van de meester
Werkplaatstimmerman Henk Lam heeft er zichtbaar lol in. Wat zijn ogen zien, kunnen zijn handen maken. Een man van weinig woorden. Laat hem rustig zijn gang gaan en het resultaat is verbluffend. Producten op maat, kwalitatief, hoogwaardig en duurzaam. Wat ons betreft houden we de studio nog jaren in stand, een atelier voor onze houtkunstenaars en een werkplaats die vakmanschap ‘ademt’.